Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cellulit- és fogyasztómasszázs

fogyasztomasszazs.jpg

Mi nők mennyit bosszankodunk a fürdőruhaszezon beálltával: megint rajtunk a nem kívánt „lovaglónadrág”, a narancsbőr.

Mi is valójában a cellulit?

Méreganyagok mindig kerülnek a szervezetünkbe, melyek a zsírszövetben raktározódnak. Megnövekednek a zsírsejtek, lassítják a véráramlást és a nyirokkeringést, könnyen felhalmozódnak a káros anyagcseretermékek is.
Nehéz csak fogyókúrával megszabadulni ettől, mert a besűrűsödött, salakanyagokkal telített sejtközi folyadékot sehogy sem tudja nyirokérhálózatunk eltávolítani.
A k
övetkezmény: cellulit, cellulitisz, ízületi fájdalom, fekélyesedés, daganatok. Elszaporodhatnak a gombák, bélférgek, megtelepedhetnek a baktériumok, bőrbetegségek alakulhatnak ki (ekcéma, pszoriázis). Romlik a vérkeringés.

A cellulit hátterében tehát leggyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll, de okozhatják öröklött tényezők, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása, stressz, fogamzásgátló szedése, stb.

A cellulitmasszázs a problémás területeken zajlik, kézi zsírtöréssel kezdődik. Ezt a nyirokáramlás irányát követő kézi, gumiköpölyös, majd gumikefés masszírozás zárja. A kezelés hatékonyságát megfelelő illóolajok használatával fokozom. Jól kiegészíti a fülakupunktúrás és a reflexológiai kezelés.

Rendszeresen érdemes alkalmazni. Az eredmény több kezelés után látható, bár tapintásbeli különbséget kezelés közben is tapasztalhatunk.
Fontos az életmódváltás, táplálkozás megváltoztatása, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a helyes légzés, a rendszeres testmozgás (izompumpa) és a rendszeres nyirokmasszázs.